Volledige thermische karakterisatie van materialen

De firma Netzsch (Selb, Duitsland) is familiebedrijf met hoofdkwartier in Selb, Duitsland. De firma is  wereldwijd actief met meer dan 2500 werknemers en 130 verkoop- en productiecentra. Netzsch is gespecialiseerd in het ontwerp en de bouw van apparatuur voor thermische analyse, voor vermaling en pompen.
Benelux Scientific verdeelt sedert 2001 de apparatuur van de "Analyzing & Testing" business unit. Deze afdeling ontwikkelt en produceert precisie instrumenten voor thermische analyse en het meten van thermo-fysische eigenschappen. Daarnaast biedt het Netzsch applicatielabo ook de mogelijkheid tot contract testing.
Netzsch heeft het breedste gamma aan thermische analyse apparatuur en is met STA, DSC en DIL marktleider op het gebied van de hoge temperatuur. Daarnaast is er ook een sterk aanbod DSC, TGA, DMA en DEA apparatuur voor het temperatuurgebied tot 1000°C. Mede hierdoor heeft Netzsch de laatste jaren een sterke groei gekend en is intussen de op één na grootste fabrikant van thermische analyse apparatuur geworden.
Netzsch ook gekend als pionier van de gekoppelde technieken (TGA/STA-FTIR/MS). In dat verband staat de jarenlange succesvolle samenwerking met Bruker garant voor de optimale koppeling.
Op het vlak van thermische geleidsbaarheidsmeters heeft Netzsch een uitgebreid gamma aan laser-flash apparatuur en heat-flow meters.Verder is een ook een uitgebreid aanbod van calorimeters en testapparatuur voor vuurvaste materialen.

Netzsch website