13 oktober 2013

Workshop desktop SEM + FTIR microscopie succesvol

Op vrijdag 11 oktober organiseerde Benelux Scientific in samenwerking met Bruker optics en PHENOM WORLD een workshop over table top SEM en FTIR microscopie in de Salons De Romree in Grimbergen.

Tijdens deze workshop konden de 22 deelnemers kennis maken tijdens korte theoretische uiteenzettingen met de PHENOM ProX table top SEM (voorgesteld door dhr. Ruud Bernsen van PHENOM World) en BRUKER LUMOS FTIR microscoop (voorgesteld door mevr. Hanne Hoskens van Bruker Optics).

Hierna gaven dhr. Luc Bourguignon en dhr. Gilbert De Roy van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) ons een boeiende inkijk in de hedendaagse methoden die zij gebruiken en waarvoor de PHENOM SEM en BRUKER FTIR apparatuur worden ingezet. 

In de namiddag konden de deelnemers door demonstratiesessies op hun eigen monsters verder kennis maken met deze apparatuur en antwoord krijgen op al hun applicatievragen.

Rond 16h00 werd de workshop afgesloten met een korte Q&A-sessie, waarna de deelnemers tijdig naar huis konden vertrekken voor die andere historische gebeurtenis (Kroatië - België in het Maksimirstadion in Zagreb).

We bedanken nogmaals al de aanwezigen voor hun deelname aan deze geslaagde workshop!