STUDIEDAG: Moderniseren van klassieke voedingstesten, 24 oktober 2017, Technopolis Mechelen

Benelux Scientific organiseert deze studiedag in samenwerking met haar leverancier GERHARDT. Het doel is om gebruikers van analytische apparatuur in de voedings- en diervoederindustrie samen te brengen en ervaringen uit te wisselen.

Voedings- en diervoederbedrijven trachten steeds de kwaliteit van hun afgewerkte producten zo hoog mogelijk te houden. Om dit te realiseren, moeten zij voldoen aan specifieke standaarden inzake ruwe grondstoffen, productieprocessen en kwaliteitscontrole. Het bepalen van de hoeveelheid stikstof en het vet- en vezelgehalte zijn hierbij dagelijks terugkerende handelingen. Het waarborgen en verbeteren van de automatisatie, veiligheid en kostenefficiëntie van deze processen, zijn sleutelfactoren.

Tijdens deze studiedag wordt aan de hand van het GERHARDT productgamma  besproken wat de huidige stand van zaken is op het vlak van deze klassieke voedingstesten en welke oplossing voor uw monsters het meest geschikt is. 

Vaak dient aan deze testen representatieve monstername, vermaling en homogenisering vooraf te gaan. Het belang hiervan wordt nog vaak onderkend. Tijdens deze studiedag geven we dan ook een kort overzicht van de FRITSCH maalmolens, specifiek van toepassing voor de voedings- en diervoederindustrie.

Tijdens de namiddagsessie wordt uw applicatie besproken met de aanwezige specialisten of kunt u een kijkje nemen in de expo-ruimte met een aantal toestellen van GERHARDT en FRITSCH

 

 Programma

9u15 – 9u45Welkomstkoffie
9u45 – 10u00Verwelkoming en introductie Benelux Scientific (Jan De Munck - BENELUX SCIENTIFIC)
10u00 – 10u15Voorstelling van de deelnemers (Bedrijf en toepassingen)
10u15 – 10u30FRITSCH maalmolens voor staalvoorbereiding in de voedingsindustrie (Jan De Munck - BENELUX SCIENTIFIC)
10u30 – 11u30Nitrogen an protein determination in food and feed according Kjeldahl and Dumas - Characteristics of methods and their significance as reference methods (Armin Kukuck - GERHARDT) 
11u30 - 11u45Koffiepauze
11u45 - 12u25Fat in food and feed: Is there one reference method that covers all sample types? - Presentation of worldwide first and only solution of automated fat analysis according Weibull method (Armin Kukuck - GERHARDT)
12u25 - 12u45Crude fibre, ADF and NDF in feed: Efficient automated and valid analysis without crucibles – Principle of FIBREBAG method in comparison with crucible method (Armin Kukuck - GERHARDT)
12u45 - 13u30Lunchpauze
13u30 - 15u00Wat beïnvloedt mijn resultaten?
Toepassingen uit de praktijk. Bespreking van deze applicaties en praktische tips voor een vlotte analyse (Armin Kukuck - GERHARDT)
15u00 – Afsluitende drink