Differential scanning calorimetry DSC

Het DSC gamma van Netzsch omvat zowel lage als hoge temperatuurtoepassingen en heeft een totaal temperatuurbereik van -180 tot 2000 °C. De metingen worden in de typisch kleine ovens uitgevoerd met het heat flux principe. De toestellen kunnen allen worden uitgerust met een automatische staalwisselaar wat het meten vergemakkelijkt.

Verschillende specifieke applicaties zoals meten onder hoge drukken, UV-uithardingen, specifieke warmtebepalingen bij hogere temperaturen zijn sterk ontwikkeld.

Alle Netzsch DSC apparatuur voldoet aan: ISO 11357, ASTM E967, ASTM E968, ASTM E793, ASTM D3895, ASTM D3417, ASTM D3418, DIN 51004, DIN 51007, DIN 53765.

Meer info over het Netzsch DSC gamma.

Simultaneous thermal analysis STA

De simultane toepassing van thermogravimetrie (TGA) en differentiële Scanning Calorimetrie (DSC) op een sample in één enkel STA toestel genereert meer informatie dan de meting uit te voeren in de afzonderlijke toestellen. Netzsch maakt al jaren van dit type toestel absolute prioriteit en dan ook markleider in dit segment.

Meer informatie over de Netzsch STA apparatuur.

Evolved gas analysis EGA

Detectie en identificatie van de uitgedreven gassen is mogelijk door de koppeling van het thermische analyse apparaat met een quadrupool massaspectrometer (QMS). De combinatie van TGA (of STA) met FTIR (Fourier getransformeerde infrarood spectrometer) is een veelvoorkomende combinatie in het onderzoek van polymeren, chemicaliën en farmaceutische producten. Op dat vlak heeft Netzsch sinds meer dan 15 jaar een uitstekende samenwerking met Bruker Optics. Die samenwerking heeft geresulteerd in een aantal unieke voordelen. De FTIR koppeling is “more than the sum of its parts” 

Klik hier voor meer informatie over gekoppelde technieken.

 

 

 

Meer informatie