Thermogravimetrie - TGA

Alle Netzsch TGA toestellen zijn gebouwd volgens het bovenweeg-principe: de balans is onder de oven geplaatst (zie afbeelding). Dit impliceert maximale resolutie, veiligheid en robuustheid.
De Netzsch thermobalansen voldoen aan: ISO 11358, ISO/DIS 9924, ASTM E1131, ASTM D3850, DIN 51006.
Meer info over de Netzch TGA apparatuur.

"Prepash" verassingsautomaat

De Precisa “Prepash” is een volledig automatisch toestel uitgerust met een monsterwisselaar voor themogravimetrische bepalingen van asgehalte, vluchtige componenten, watergehalte tot temperaturen van 1000°C
Verschillende monsterwisselaars tot 30 posities zijn beschikbaar, met een monstergewicht tot 120g. Software en hardware voor het of-line voorbereiden van een nieuwe monstercarrousel terwijl de eerste geanalyseerd wordt zijn nu ook beschikbaar.

Meer informatie over de Precisa Prepash.

Gravimetrie onder extreme condities: de Magnetische Suspensie Balans

De magnetische suspensiebalans van Rubotherm lost de problemen met conventionele thermogravimetrische technieken op door de meetcel volledig af te scheiden van het meetgedeelte. Hierbij wordt het monster niet direct aan het meetgedeelte gehangen maar aan een volledig vrijhangende permanente magneet, die op zijn beurt magnetisch wordt gekoppeld aan een elektromagneet, die aan de balans hangt. Deze magnetische suspensiekoppeling geeft als het ware de kracht vanuit de meetkamer door aan de, in atmosferisch condities bevindende, microbalans, zonder daarmee contact te maken. Het applicatiegebied gaat daarmee veel verder dan fundamenteel onderzoek en materiaaltesten. De techniek is ook toepasbaar in vele industriële applicaties.

Rubotherm heeft meer dan tien verschillende versies van de gepatenteerde Magnetische Suspensie Balans ontwikkeld. Zo is er een glazen versie voor gravimetrische experimenten in zeer corrosieve atmosferen of een metalen versie voor drukken tot 1000 bar of ultrahoog vacuüm. Daarbij kunnen monsters van 100 gram gewogen worden met een resolutie van 1 microgram. De suspensiekoppeling zelf is resistent tegen temperaturen tot 750 K. Voor hogere temperaturen wordt dit gedeelte thermisch 'ontkoppeld' van de hete monstercel.De 'standaard' versies van de balansen kunnen omgebouwd worden tot custom-made oplossingen voor drukken tot bijvoorbeeld 2000 bar en temperaturen tussen -250 en 2000 C . Ook klanten die op zoek zijn naar andere custom-made oplossingen vinden in Rubotherm hun partner in nieuwe uitdagingen.

Meer informatie over de Rubotherm analyzers.

Meer informatie