Laserdiffractie

Microtrac beschikt over een uitgebreid gamma laser diffractie analyzers voor de karakterisatie en bepaling van de deeltjsgrootte-distributie van materialen:

  • De S3500-reeks beschikt over één of meerdere rode lasers met een grootte-range van 0.02 to 2800µm.
  • De Bluewave-reeks beschikt over een combinatie van rode en blauwe lasers met een hoge sub-micron resolutie en een meetrange van 0.01 tot 2000µm.

Beide modellen kunnen bovendien uitgerust worden met verschillende samplers voor natte (waterige en organische) en droge metingen. De Bluewave kan gecombineerd worden met een optische module voor gelijktijdige bepaling van de deeltjesvorm.

Disk centrifugatie

De CPS disk centrifuge heeft de hoogste resolutie beschikbaar in de markt voor deeltjesgrootte-bepalingen in de submicron-range. Het toestel maakt gebruik van versnelde sedimentatie en kan meten in waterige en niet-waterige milieus. De standaard meetrange kan uitgebreid worden met de speed-ramping techniek waardoor een dynamische range tijdens één meting van 1/1000 mét hoge resolutie wordt bereikt. Een monsterwisselaar is eveneens beschikbaar.

meer info over de CPS disk centrifuge.

Zeefanalyse

Zeefanalyse blijft nog steeds een veelgebruikte, goedkope en eenvoudige techniek voor bepaling van deeltjesgrootte. Droge zeving is in de praktijk vaak beperkt tot een benedengrens van 53 µm, terwijl men met natte zeving tot ongeveer 20 µm kan meten. Voordeel is dat ook grote deeltjes tot 125 mm kunnen gemeten worden.

De Fritsch “Analysette 3” zeeftoestellen zijn een standaard geworden op het vlak van zeefanalyse. Wereldwijd worden tienduizenden van beide modellen “Spartan” en “Pro” gebruikt voor een heel brede range van deeltjesgrootte-bepalingen.


Een semi-industriële versie “analysette 18” voor monstervolumes tot 15 kg is eveneens beschikbaar.

meer informatie over de Fritsch schudzeeftoestellen.

Dynamische lichtverstrooiing - DLS

De Microtrac “Nanotrac Wave” dynamic light scattering analyzer kan 3 parameters (deeltjesgrootte-distributie, zetapotentiaal en moleculair gewicht) meten in één toestel. De basistechniek is dynamische lichtverstrooiing, maar in tegenstelling tot de conventionele foton-correlatie techniek (PCS) wordt hier gebruikt gemaakt van heterodyne detectie door berekening van de signalen van verschillende gescatterde frekwenties in combinatie met het originele gereflecteerde signaal van de laser. Deze gepatenteerde techniek geeft een betere resolutie voor brede en multimodale distributies.
De drie parameters kunnen gemeten worden in één cel bij één concentratie zonder dat de noodzaak bestaat speciale meetcellen of cuvetten aan te kopen.
De meetrange bedraagt 0.8 nm tot 3800 nm en zetapotentiaal van -200mV tot 200 mV.

meer info over de Microtrac "Nanotrac Wave".

Meer informatie