Analyse van aluminiumlegeringen met de Bruker Q4 POLO

Aluminiumlegeringen zijn zachte en lichte legeringen met fysische eigenschappen die ze ideaal maken voor een brede waaier van toepassingen. Heel wat industrieën gebruiken aluminiumlegeringen, omdat ze een uitstekende warmteoverdracht en corrosiebestendigheid hebben  alsook, afhankelijk van het type legering, een hoge sterkte.

De Bruker Q4 POLO vonk emissie spectrometer is een ideaal instrument voor de nauwkeurige chemische elementanalyse van alle gangbare aluminiumlegeringen. Met de nieuwe geoptimaliseerde MultiVision optiek, biedt de Q4 POLO uitstekende analytische prestaties, waardoor het instrument in staat is om de belangrijkste chemische elementen te bepalen, en betrouwbare resultaten voor alle relevante legeringselementen te rapporteren.

Monstername en monstervoorbereiding

Van het gesmolten metaal wordt een monster genomen, op een manier die representatief is voor de volledige oven. In een volgende stap wordt het monster gegoten of getrokken in een mal om een koud gegoten schijf te produceren. Deze schijven worden vervolgens zodanig voorbehandeld dat zij een vlak en homogeen oppervlak hebben.

Download hier het volledige rapport met Q4 POLO analyseresultaten van aluminium monsters en een vergelijking tussen verschillende referentiematerialen.

Bezoek onze website “metaal-analyse.be voor een volledig overzicht van apparatuur voor metaaltesten, of contacteer onze product specialisten voor een vrijblijvende demonstratie.

Gerelateerde berichten

Hoe composietstalen op de juiste manier voorbereiden?

Laboratorium platenpersen vinden in de laatste jaren steeds meer toepassingen, vooral in de composietwereld. De persen van Fontijne Presses worden gebruikt om de productieprocessen van rubbers, kunststoffen en composieten te bestuderen. Elk monster heeft zijn eigen combinatie van instellingen waarmee rekening gehouden moet worden bij het voorbereiden van het monster om de resultaten van de [...]

ELEKTROSPINNING GEOPTIMALISEERD MET THERMO SCIENTIFIC PHENOM DESKTOP SEM

Elektrospinning wordt in verschillende industrieën gebruikt: biowetenschappen, biotextiel, biomedische techniek, batterijonderzoek en de algemene ontwikkeling, productie en commercialisering van nanovezelmaterialen. De diameter van de geproduceerde vezels varieert meestal van tientallen nanometers tot enkele micrometers. Een van de belangrijkste voordelen van de elektrospinningtechniek ten opzichte van andere fabricagemethoden is de mogelijkheid om vezels te maken met [...]

DSC en Reologie: warm aanbevolen!

In een eerder artikel zagen we dat de technieken Differential Scanning Calorimetry (DSC) en Dynamic Mechanical Analysis (DMA) krachtige en complementaire hulpmiddelen zijn bij materiaalonderzoek. Ook nu stellen we u een combinatie voor die meer informatie oplevert wanneer we de resultaten combineren: DSC en Rotational Rheology. DSC kent vele toepassingen en daarvan is polymeeronderzoek een [...]

juni 20, 2022