Analyse van aluminiumlegeringen met de Bruker Q4 POLO

Aluminiumlegeringen zijn zachte en lichte legeringen met fysische eigenschappen die ze ideaal maken voor een brede waaier van toepassingen. Heel wat industrieën gebruiken aluminiumlegeringen, omdat ze een uitstekende warmteoverdracht en corrosiebestendigheid hebben  alsook, afhankelijk van het type legering, een hoge sterkte.

De Bruker Q4 POLO vonk emissie spectrometer is een ideaal instrument voor de nauwkeurige chemische elementanalyse van alle gangbare aluminiumlegeringen. Met de nieuwe geoptimaliseerde MultiVision optiek, biedt de Q4 POLO uitstekende analytische prestaties, waardoor het instrument in staat is om de belangrijkste chemische elementen te bepalen, en betrouwbare resultaten voor alle relevante legeringselementen te rapporteren.

Monstername en monstervoorbereiding

Van het gesmolten metaal wordt een monster genomen, op een manier die representatief is voor de volledige oven. In een volgende stap wordt het monster gegoten of getrokken in een mal om een koud gegoten schijf te produceren. Deze schijven worden vervolgens zodanig voorbehandeld dat zij een vlak en homogeen oppervlak hebben.

Download hier het volledige rapport met Q4 POLO analyseresultaten van aluminium monsters en een vergelijking tussen verschillende referentiematerialen.

Bezoek onze website “metaal-analyse.be voor een volledig overzicht van apparatuur voor metaaltesten, of contacteer onze product specialisten voor een vrijblijvende demonstratie.

Gerelateerde berichten

Materialografische monstervoorbereiding in de automobielindustrie

De automobielindustrie is de laatste decennia enorm veranderd op vlak van materialen en fabricage, met als belangrijkste doel verbetering van prestaties, gewicht en sterkte. Carrosserieën van voertuigen waren traditioneel gebaseerd op conventioneel koudgewalst staal,maar zijn ondertussen geëvolueerd naar nieuwe hoge-sterkte, lichtgewicht gegalvaniseerd, deuk-, impact- en corrosiebestendig staal, aluminium, polymeer, en metaal matrix composieten. Dit brengt natuurlijk nieuwe [...]

Staalharde analyses nodig?
Kies voor Phenom SEM

Staal is een oneindig recycleerbaar en staalhard materiaal. Niet verwonderlijk dat het gebruikt wordt in de meest uiteenlopende constructies: van bruggen over voertuigen tot windmolens. Voor zowat elk land ter wereld is staal een cruciaal element binnen de economische handel en productie. Een grondige analyse is aangeraden en hiervoor is Phenom SEM  de beste partner. [...]

Extremen testen in Aralab klimaatkasten

Jaarlijks rollen er miljoenen wagens van de band en die worden gebruikt tot in elke uithoek van de wereld: van Siberië tot Death Valley. Daarom is het belangrijk dat nieuwe wagens optimaal en veilig functioneren in de meest uiteenlopende en soms extreme weersomstandigheden.  Maar hoe ontwikkel je zo’n wagen? Klimaatkasten Om producten te testen in uiteenlopende [...]

juni 20, 2022