EasyPREP TitrEC: Op zoek naar het natuurlijk karakter van water

Met de EasyPREP TitrEC gaat Benelux Scientific op zoek naar het natuurlijk karakter van onze waterlopen. Proper water is niet alleen belangrijk voor het functioneren van een natuurlijk ecosysteem maar draagt ook bij aan een betere waterkwaliteit. Deze is belangrijk voor de mensheid, zeker wanneer we denken aan drinkwater of landbouw.

Natuurlijk karakter van waterlopen

Ieder grondoppervlakte water heeft zijn unieke eigenschappen. Het veranderen van waterlopen door bijvoorbeeld aanleggen van dijken en drainages van vallei gronden, heeft invloed op het natuurlijk karakter van het water. Daarbij is het natuurlijk karakter wel van groot belang voor het in stand houden van de biodiversiteit. Om de kwaliteit van het water op peil te houden en de nodige analyses uit te voeren heeft Benelux Scientific de juiste oplossing.

EasyPREP TitrEC

De EasyPREP TitrEC van SCP Science is een handige tool bij het analyseren van de leefbaarheid van ons oppervlaktewater. Daarbij kunnen we de karakteristieken van het water meten en nagaan of het een voldoende kwaliteit behaalt. Wanneer het water stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn, kan de EasyPREP TitrEC ons helpen deze te bepalen.

De EasyPREP TritrEC staat ook voor automatisatie, hetgeen belangrijke tijd vrijmaakt voor de labo-medewerkers. We noemen het een multi-parameter robotplatform voor geautomatiseerde elektrochemische metingen. En wie gebruik maakt van deze apparatuur kan analyses uitvoeren op een groot aantal stalen.

Automatisering met EasyPREP TitrEC

De EasyPREP TitrEC is een grote hulp binnen het labo. Zo kan het personeel zich volop focussen op andere taken of zich concentreren op nieuwe projecten.

Volgende handelingen kan de EasyPREP TitrEC volledig autonoom:

  • Geleidbaarheidsmeting
  • PH-meting
  • PH-aanpassingen
  • Alkaliniteit en ORP-metingen

De TitrEC heeft corrosiebestendige componenten en is ontworpen voor langdurig gebruik in het laboratorium.

Verdere technische details kan je downloaden in onderstaande brochure.

Hulp nodig?

Heb jij nog vragen hoe Benelux Scientific en dit toestel kunnen bijdragen aan een hogere kwaliteit van het water? Of heb je vragen over hoe dit toestel ook jou kan verder helpen binnen je bedrijf? Stuur ons uw vraag door via onze contactpagina.

Gerelateerde berichten

Chocolade gebracht door de Sint, maar eerst getest door Fritsch

De Sint is weer in het land en zal groot en klein voorzien van onze Belgische trots: chocolade. Natuurlijk gaan we bij Benelux Scientific ook volop genieten van dit heerlijke goedje, maar houden we toch 1 stukje opzij om te analyseren met de Fritsch Analysette 22 NeXT. Chocolade spreekt tot onze verbeelding. Daarom gaan we [...]

Brabender – wereldwijde fabrikant van testapparatuur voor de voedsel- en chemische industrie

Brabender levert wereldwijd instrumenten voor het testen van de materiaalkwaliteit in alle soorten onderzoek, ontwikkeling en industriële productie in de voedingsmiddelen- en kunststof industrie. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verdeelt instrumenten en laboratoriumapparatuur voor het testen van materiaaleigenschappen. We vinden hun toepassingen in tal van industriële segmenten binnen de voedings- en kunststoffen-sector waar de afdelingen [...]

PROMO – SCP Science autosampler tubes

Na de zomervakantie nog even knallen? Benelux Scientific pakt uit met een speciale actie!  Wij namen er voor deze knaller een heerlijke champagne bij. Met wat zal jij onze autosampler tubes vullen? ACTIEPRIJS: € 185 voor 2000 stuks (16 x 100 mm, 12 ml), incl. verzendkosten (excl. BTW en champagne). SCP Science biedt een volledig gamma van monsterbuizen [...]