Extremen testen in Aralab klimaatkasten

Jaarlijks rollen er miljoenen wagens van de band en die worden gebruikt tot in elke uithoek van de wereld: van Siberië tot Death Valley. Daarom is het belangrijk dat nieuwe wagens optimaal en veilig functioneren in de meest uiteenlopende en soms extreme weersomstandigheden. 

Maar hoe ontwikkel je zo’n wagen?

Klimaatkasten

Om producten te testen in uiteenlopende en extreme omstandigheden, maken producenten gebruik van klimaatkasten. D.m.v. een klimaatkast worden de te testen omstandigheden gesimuleerd en worden talrijke parameters gemeten om te bekijken hoe bestand een product is tegen bijvoorbeeld extreme warmte, koude, vochtigheid enz.

Betrouwbaarheid binnen Europa

Omdat er grote kwaliteitsverschillen zijn tussen verschillende merken van klimaatkasten, is het als distributeur van groot belang om de juiste partner te vinden. Met Aralab hebben we een partner gevonden die niet alleen qua kwaliteit van de producten voldoet aan de vooropgestelde eisen, maar bovendien ook een gelijklopende bedrijfsvisie heeft met Benelux.

De klimaatkasten zijn gebruiksvriendelijk en de klant is vaak het beginpunt bij nieuwe ontwikkelingen, aanpassingen en innovaties. Small enough to care, big enough to matter.

Aralab

De producent achter deze vernuftige en esthetisch ontworpen klimaatkasten is Aralab: een Portugees bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en onderhouden van klimaatkamers.

Al sinds 1985 ontwikkelen en perfectioneren ze technieken voor het controleren van parameters in extreme omstandigheden zoals temperatuur, vochtigheid, licht, luchtstroom en vele andere omgevingscondities.

Hun missie is tegelijk sterk en eenvoudig: degelijke, gebruiksvriendelijke oplossingen ontwikkelen die ieders verwachtingen overtreffen zodat klanten ten volle kunnen genieten van de beste apparatuur voor hun onderzoeks- en test toepassingen. Het zal u dus niet verwonderen dat we bij Benelux Scientific Aralab hebben uitgekozen als partner voor het verdelen van klimaatkamers.

Gebruik van klimaatkasten

In Aralab klimaatkasten test je kleine of middelgrote onderdelen, maar je kan ook kiezen voor een heus drive-in model waar je bijvoorbeeld een volledige wagen in test. De Fitoterm 8.000 tot 18.000 is het zogenaamde “walk-in” model van Aralab. Deze reus is een echte allrounder inzake metingen en simulaties:

  • geschikt voor temperatuurtesten voor grotere onderdelen
  • maken en uitvoeren van thermische weerstandstests
  • maken en uitvoeren van verouderingstests
  • maken en uitvoeren van stresstests

De testen gebeuren volgens volautomatische programma’s en geven onder meer informatie over volgende parameters:

  • temperatuur
  • relatief vochtgehalte
  • licht
  • airflow

Klimaatsimulatie op topniveau

De klimaatkasten van Aralab gaan erg ver in het controleren van de nodige parameters. Om dit aan te tonen, zetten we graag even de voornaamste kenmerken van Aralab’s klimaatkasten op een rijtje:

  • omgevingscondities worden met een constante precisie gecontroleerd
  • de meest betrouwbare technologie op de markt inzake klimaatsimulatie
  • interne aerodynamische optimalisatie om de uniformiteit van klimaatomstandigheden te garanderen
  • zeer robuust, resistent roestvrijstalen interieur voor maximale duurzaamheid
  • niet onbelangrijk: Aralab’s klimaatkasten zijn makkelijk schoon te maken
  • voorzien van een flexibel interieur met in hoogte verstelbare en uitneembare roestvrij stalen trays
  • enorme tijdsbesparing d.m.v. makkelijk configureerbare testprogramma’s: ze starten, lopen en stoppen automatisch
  • voldoen aan internationale normen en eisen inzake EN, IEC, DIN, ISO, NP en UNE

Meer weten of een demo boeken?

Gerelateerde berichten

Analyse van aluminiumlegeringen met de Bruker Q4 POLO

Aluminiumlegeringen zijn zachte en lichte legeringen met fysische eigenschappen die ze ideaal maken voor een brede waaier van toepassingen. Heel wat industrieën gebruiken aluminiumlegeringen, omdat ze een uitstekende warmteoverdracht en corrosiebestendigheid hebben  alsook, afhankelijk van het type legering, een hoge sterkte. De Bruker Q4 POLO vonk emissie spectrometer is een ideaal instrument voor de nauwkeurige [...]

Materialografische monstervoorbereiding in de automobielindustrie

De automobielindustrie is de laatste decennia enorm veranderd op vlak van materialen en fabricage, met als belangrijkste doel verbetering van prestaties, gewicht en sterkte. Carrosserieën van voertuigen waren traditioneel gebaseerd op conventioneel koudgewalst staal,maar zijn ondertussen geëvolueerd naar nieuwe hoge-sterkte, lichtgewicht gegalvaniseerd, deuk-, impact- en corrosiebestendig staal, aluminium, polymeer, en metaal matrix composieten. Dit brengt natuurlijk nieuwe [...]

Staalharde analyses nodig?
Kies voor Phenom SEM

Staal is een oneindig recycleerbaar en staalhard materiaal. Niet verwonderlijk dat het gebruikt wordt in de meest uiteenlopende constructies: van bruggen over voertuigen tot windmolens. Voor zowat elk land ter wereld is staal een cruciaal element binnen de economische handel en productie. Een grondige analyse is aangeraden en hiervoor is Phenom SEM  de beste partner. [...]

februari 25, 2022