Kleurmeting van suikeroplossingen, siropen en honing: een echte uitdaging!

Suiker, honing, esdoornstroop, maisstroop, allemaal hebben ze hun eigen uitdagingen als het gaat om consistentie in kleur. Voor veel van deze producten bestaan ook nog specifieke  meetmethoden voor kleurbeoordeling en communicatie van resultaten. Sommige hebben zelfs hun eigen specifieke kleurschalen. Honing wordt bijvoorbeeld soms gemeten in Pfund-waarden, terwijl producenten van esdoornstroop een van de drie gekende verschillende schalen gebruiken. En suiker kan worden gemeten met een ICUMSA-score. Maar wat het monster of de gebruikte schaal ook is, de Lovibond® kleurmeetapparatuur is ontworpen om kleurconsistentie gemakkelijker te beheren.

Vaste stoffen en oplossingen

De grote variabiliteit in monstertypes kan een uitdaging zijn omdat de kenmerken kunnen veranderen tijdens de verwerking. Het kiezen van de juiste kleurschalen, golflengtes en monsterbeheer wordt eenvoudiger wanneer u samenwerkt met een expert. Met de Lovibond® apparatuur kunt u kleur beheren in vloeistoffen, poeders, gels en granulaten. Als u wilt zien hoe dat moet, vraag ons dan om een demonstratie (link naar website formulier)

Meet vloeistoffen, gels en poeders met de Lovibond® TRA 520 draagbare & tafelmodel spectrofotometer

De TRA spectrofotometer is ontwikkeld met precisietechnologie en is de ideale adapter voor de spectrofotometers van de Lovibond®-serie. Door hun robuuste ontwerp zijn de apparaten ideaal voor gebruik in elk laboratorium. De metingen zijn gemakkelijk afleesbaar via het schuine kijkvenster. Het geïntegreerde deksel blokkeert het omgevingslicht zodat er geen licht van buitenaf de metingen belemmert.

De TRA worden geleverd met 3 verschillende optische glazen cuvetten (10 mm, 20 en 30 mm weglengte) en ondersteunt een verscheidenheid aan monsters.

Hierdoor wordt het ook eenvoudiger om dikkere en viskeuzere materialen te hanteren. In andere gevallen is het mogelijk dat er slechts een kleiner monstervolume beschikbaar is, vandaar de 10-mm-cuvet.

Meer weten over de Lovibond® spectrofotometers? Download dan hier de brochure, of contacteer ons voor een demonstratie op uw monsters.

Gerelateerde berichten

Goed begonnen is half gewonnen: monstervoorbereiding in het analytische lab

Methoden voor monstervoorbereiding in een hedendaags analyselab zijn vaak gekenmerkt door een grote technische complexiteit. Hierdoor zijn de bereidingsstappen, parameters en gebruikte apparatuur in deze processen even kritisch als de analysestap zelf.  Oorzaken zijn de noodzaak aan een hogere throughput van monsters, meer automatisatie van processen en een hogere gevoeligheid van de analyseapparatuur. Een juiste [...]

De kwaliteit van oppervlaktewater en afvalwater in België:
Benelux Scientific helpt mee.

De kwaliteit van oppervlaktewater en afvalwater komt de laatste decennia steeds vaker in de aandacht. In België beschikken organisaties zoals de Vlaamse milieumaatschappij VMM of de Service Public de Wallonie SPW voor de controle van waterkwaliteit over een uitgebreid netwerk van meetnetten met honderden punten waar periodiek monsters worden genomen. Op deze monsters gebeuren in [...]

De natuur op haar best dankzij Aralab’s klimaatkamers

Gezond eten is vandaag belangrijker dan ooit. Echter: de gewassen van vandaag zoals granen, zaden, groenten en fruit hebben helaas doorheen de jaren veel van hun voedingswaarde verloren. Gewassen van topkwaliteit verkrijg je dus niet zomaar. Hiervoor is een secuur kweekproces nodig. Vandaag belichten we graag belangrijke aspecten op de weg van zaden tot topproduct. [...]

mei 30, 2022