Een korte reis door de fascinerende wereld van trekbanken

Benelux Scientific is al ruim 20 jaar een gevestigde waarde in de installatie en het onderhoud van alle soorten trekbanken. We bieden gegarandeerd de beste oplossing voor jouw toepassingen.

Met een trekbank of drukbank voeren we trekproeven, druktesten, buigproeven en peel testen uit op de meest uiteenlopende materialen: metalen, kunststoffen, bouwmaterialen, textiel,etc. De toepassingen waarvoor trekbanken gebruik worden, zijn dus zeer divers. 

We vinden trekbanken in de meest uiteenlopende industrieën: van chemie tot plastics, van machinebouw tot voedingsindustrie. De variatie in toepassingen vraagt dus om een trekbank op maat.

Wat meet een trekbank?

Met het uitvoeren van trekproeven willen we doorgaans informatie bekomen over
2 parameters:

  • Lengte: Door het uit elkaar trekken wordt het monster langer.
  • Benodigde kracht voor het uit elkaar trekken: deze neemt toe totdat het monster gaat vloeien of tot het breekt. De software van de trekbank voert daarbij alle gewenste berekeningen uit.

Uit de kracht, de verlenging en de afmetingen van het monster worden de spanning en extensie berekend.

Soorten trekbanken

De ene trekbank is de andere niet. We onderscheiden 3 soorten in deze toestellen:

    • Eénkolomstrekbanken: We hebben éénkolomstrekbanken van 1kN tot 5kN in ons gamma.
    • Dubbelkolomstrekbanken: We bieden dubbelkolomstrekbanken van 10kN tot 300kN aan.
    • Hydraulische trekbanken: Hier bieden we modellen aan van 150kN tot 3000kN.

Uitrustingsmogelijkheden

We bieden je een ruim aanbod aan krachtcellen en extensometers om je nieuwe trekbank mee uit te rusten. Daarnaast zijn er eveneens klimaatkamers, software en klemsystemen conform alle ISO, ASTM en DIN normen.

We werken steeds volgens gangbare industriële testnormen zoals ISO & ASTM.

Trekbank aanschaffen

We tonen je graag verschillende modellen en uitvoeringen. Kies dus zeker niet het eerste het beste model en ga na welke trekbank het beste bij uw toepassingen past. Onze specialisten stellen graag hun jarenlange ervaring ter beschikking om samen met jou de ideale configuratie te bepalen.

Nog niet helemaal duidelijk wat je exact nodig hebt?

In dat geval kiezen we samen de correcte testopstelling binnen uw budget. Kom dus zeker een kijkje nemen en ontdek de mogelijkheden.

 

Meer weten over trekbanken? 

Plan een gesprek in met onze expert. Ze vertellen je graag meer over onze producten.

Gerelateerde berichten

Microscopie van kunststoffen met de Phenom ProX Desktop SEM

Snelle en nauwkeurige SEM defectenanalyse Of onderzoekers nu werken aan het uitvoeren van plastic defectenanalyse of het monitoren van microplastic verontreiniging, ze hebben een snelle en nauwkeurige manier nodig om hun monsters te analyseren. De Thermo Scientific Phenom ProX Desktop Scanning Electron Microscope (SEM) komt aan deze behoefte tegemoet en is een snel en flexibel [...]

De winter is voorbij! We kunnen onze zomerbanden er weer op zetten.

Voor veel mensen, vooral in landen met extreme weersomstandigheden, is het verplicht om twee sets banden te hebben, één voor de zomer en één voor de winter. Voor andere landen, zoals bijvoorbeeld Frankrijk, zijn nieuwe verordeningen, in werking getreden. Deze nieuwe wetten bevatten de regels voor de uitrusting van bepaalde voertuigen tijdens de winterperiode voor [...]

Salomon testimonial – LabEcon 600

Sinds zijn oprichting in 1947 is Salomon uitgegroeid tot een wereldleider in outdoor sportuitrusting. Het merk is vooral bekend om zijn hoogwaardige materialen voor bergsporten, zoals alpineskiën en langlaufen, snowboarden, wandelen en trailrunning. Salomon is gevestigd in Annecy, in het hart van de Franse Alpen, en is nu actief in meer dan 40 landen. Eind [...]

maart 1, 2022