PermTech: Een nieuwe leverancier voor permeabiliteitstesten

Benelux Scientific is verheugd een nieuwe samenwerking met PermTech te kunnen aankondigen voor de verdeling van permeabiliteitstesters in België.

Met deze samenwerking versterkt Benelux Scientific zijn huidige aanbod voor de verpakkingsindustrie.

Over PermTech

PermTech vervaardigt apparatuur voor het meten van de gasdoorlaatbaarheid (O2, CO2, H2O) van folies en verpakkingen. De gasdoorlaatbaarheid van kunststoffolies (mono- en multilayer, gemetalliseerd of gecoat), ook bekend als de barrière-eigenschap, is van groot belang bij het verpakken van levensmiddelen en farmaceutische producten. 

In feite is het vermogen om de inhoud van de verpakking te beschermen tegen contact met lucht van fundamenteel belang om een goede en gezonde houdbaarheid van de producten te garanderen. Ook containers zoals bag-in-box of PET-flessen kunnen getest worden met deze apparatuur. 

Een greep uit de PermTech apparatuur:

  • PermTech Perme Water Vapour Transmission Analyser
  • PermTech Perme Oxygen Permeability Tester
  • PermTech Perme Carbon Dioxide Permeability Tester
  • PermTech MultiPerm O2/H2O, O2/CO2 or H20/CO2
  • PermTech TotalPerm O2, CO2 and H20 all in one
  • PermTech Carbo Pack CO2 Carbon Dioxide Permeability Analyser

 

Niet alleen zorgt deze nieuwe samenwerking voor een synergie met het huidige aanbod voor de verpakkingsindustrie, ook vanuit de markt kwam een duidelijk signaal dat er nood was aan een ruimer en meer competitief aanbod. Benelux Scientific is dan ook overtuigd dat we deze vraag samen met PermTech zullen tegemoet komen. 

Benelux Scientific en PermTech zijn bijzonder trots op deze strategische samenwerking en kijken uit naar een mooie toekomst. Wilt u meer te weten komen over het aanbod van PermTech, klik dan hier om de catalogus te downloaden. 

Meer weten over de PermTech permeabiliteitstesten?

Neem contact met onze expert – Bart Weymeels via bart.weymeels@benelux-scientific.com voor meer product informatie of een demonstratie. Hij kijkt graag met u voor het beste product voor uw toepassing en noden.

Gerelateerde berichten

DSC en Reologie: warm aanbevolen!

In een eerder artikel zagen we dat de technieken Differential Scanning Calorimetry (DSC) en Dynamic Mechanical Analysis (DMA) krachtige en complementaire hulpmiddelen zijn bij materiaalonderzoek. Ook nu stellen we u een combinatie voor die meer informatie oplevert wanneer we de resultaten combineren: DSC en Rotational Rheology. DSC kent vele toepassingen en daarvan is polymeeronderzoek een [...]

Phenom SEM on tour 2024 – België

Als u geïnteresseerd bent in elektronenmicroscopie en de verschillende toepassingen ervan, is Phenom SEM on tour het perfecte evenement voor u! Tijdens dit unieke evenement zult u kennismaken met de fascinerende wereld van elektronenmicroscopie en de breed scala aan toepassingen die het biedt. Onze deskundige sprekers zullen boeiende presentaties geven, waarbij ze de technieken van [...]

Benelux Scientific gaat nieuwe samenwerking aan met Plastometrex

Benelux Scientific is verheugd om onze recente samenwerking met Plastometrex aan te kondigen. We zijn er trots op samen te werken met een baanbrekende organisatie die is opgericht door voormalige wetenschappers van de prestigieuze Universiteit van Cambridge. Plastometrex is wereldwijd marktleider op het gebied van niet-destructieve stress-strain curve acquisitie en biedt snelle en inzichtelijke mechanische [...]

juli 4, 2022