Smelt jij ook voor gesmolten polymeren en composieten?

Polymeren en composieten zijn een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven, en vinden hun weg naar meer en meer nieuwe toepassingen. Opmerkelijk is de opmars van composieten in de bouwsector en polymeren in 3D-printing. Ook gerecycleerde materialen maken een steeds groter deel uit van de beschikbare grondstoffen. Voldoende redenen om de toepasbaarheid en optimalisatie van polymeren te onderzoeken, toch?

Recente evoluties binnen de wereld van polymeren vragen om innovatieve en geavanceerde methodes.

Bij Benelux Scientific vind je de nieuwste technologie op het gebied van apparatuur voor kunststoflabo’s. 

Brabender Extruder

Brabender bracht onlangs nieuwe extruders op de markt, de Metastation-reeks. Met deze extruders kan je de verwerkbaarheid van samenstellingen testen en optimaliseren. Voordelen van de Metastation-reeks zijn  o.a. de modulaire design, gebruiksvriendelijkheid en compacte omvang. Ideaal voor testen op kleine schaal.

NEW Brabender Twinlab extruder
Fontijne Labopers

Labopersen van Fontijne Presses

Om polymeren, composieten en rubbers te onderwerpen aan trekproeven, kleurtesten, vlamtesten, dichtheidstesten, enz. dienen de monsters eerst in een bepaalde genormaliseerde vorm gebracht te worden. Dergelijke vormen worden gestanst of gesneden uit een vlakke plaat die werd samengeperst met een labopers. De persen van Fontijne Presses bieden hiervoor de ideale oplossing. De juiste temperatuur en druk spelen hierbij een essentiële rol. In het gamma van Fontijne Presses laboratorium persen vind je zowel kleine manuele persen tot volautomatische instelbare labopersen. 

Melt Flow Indexer

De vloeibaarheid van een gesmolten polymeer wordt bepaald door de Melt Flow Index, kortweg MFI. Hoe trager het onderzochte materiaal vloeit, hoe lager de MFI is en hoe moeilijker eventueel ook de verwerkbaarheid is. Dit is dus een heel bepalende parameter voor het instellen en stabiel houden van het spuitgiet- of extrusieproces. De Model MP1200 Melt Flow Indexer van Tinius Olsen is één van de hoogtechnologische oplossingen die je in dit gamma vindt.

MP1200 tinius olsen1

Kennis van geavanceerde oplossingen voor onderzoek van polymeren.

Het Benelux Scientific team geeft je graag meer uitleg over de beschikbare apparatuur en mogelijkheden voor jouw bedrijf. Benieuwd naar onze oplossingen?

Gerelateerde berichten

Bedrijven zetten in op recyclage van plastic tot brandstof

Het is een gekend fenomeen. Miljoenen tonnen aan plastics komen aan het einde van hun levenscyclus, en slechts een klein percentage wordt gerecycleerd. Meer en meer bedrijven wensen hier een einde aan te maken en komen op de proppen met het geniale idee om via recyclage van plastic om te zetten naar brandstoffen of nieuwe [...]

Het belang van reologie bij het produceren van plastics

De zomer komt eraan, de school is uit en de festivals komen eraan. En jawel op ieder festival “produceren” we een massa plastic. Het is een licht en duurzaam materiaal, het breekt niet snel af en houdt bijvoorbeeld voedsel langer houdbaar. Het is dan ook geen wonder dat plastics zo massaal gebruikt worden. Het succes [...]

Fritsch Pulverisette 14 bereid onderzoek voor naar mogelijke allergie op latex handschoenen

Contactallergie voor rubber is reeds langer gekend. Deze allergie uit zich onder andere in een handeczeem door het dragen van rubberen handschoenen waar latex in verwerkt zit. De oorzaak ligt meestal in de toegevoegde chemicaliën. Doordat we door de huidige omstandigheden (Covid) meer latex handschoenen moeten aantrekken, is de kans dus groot dat meer en [...]

Add Comment