Smelt jij ook voor gesmolten polymeren en composieten?

Polymeren en composieten zijn een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven, en vinden hun weg naar meer en meer nieuwe toepassingen. Opmerkelijk is de opmars van composieten in de bouwsector en polymeren in 3D-printing. Ook gerecycleerde materialen maken een steeds groter deel uit van de beschikbare grondstoffen. Voldoende redenen om de toepasbaarheid en optimalisatie van polymeren te onderzoeken, toch?

Recente evoluties binnen de wereld van polymeren vragen om innovatieve en geavanceerde methodes.

Bij Benelux Scientific vind je de nieuwste technologie op het gebied van apparatuur voor kunststoflabo’s. 

Brabender Extruder

Brabender bracht onlangs nieuwe extruders op de markt, de Metastation-reeks. Met deze extruders kan je de verwerkbaarheid van samenstellingen testen en optimaliseren. Voordelen van de Metastation-reeks zijn  o.a. de modulaire design, gebruiksvriendelijkheid en compacte omvang. Ideaal voor testen op kleine schaal.

NEW Brabender Twinlab extruder
Fontijne Labopers

Labopersen van Fontijne Presses

Om polymeren, composieten en rubbers te onderwerpen aan trekproeven, kleurtesten, vlamtesten, dichtheidstesten, enz. dienen de monsters eerst in een bepaalde genormaliseerde vorm gebracht te worden. Dergelijke vormen worden gestanst of gesneden uit een vlakke plaat die werd samengeperst met een labopers. De persen van Fontijne Presses bieden hiervoor de ideale oplossing. De juiste temperatuur en druk spelen hierbij een essentiële rol. In het gamma van Fontijne Presses laboratorium persen vind je zowel kleine manuele persen tot volautomatische instelbare labopersen. 

Melt Flow Indexer

De vloeibaarheid van een gesmolten polymeer wordt bepaald door de Melt Flow Index, kortweg MFI. Hoe trager het onderzochte materiaal vloeit, hoe lager de MFI is en hoe moeilijker eventueel ook de verwerkbaarheid is. Dit is dus een heel bepalende parameter voor het instellen en stabiel houden van het spuitgiet- of extrusieproces. De Model MP1200 Melt Flow Indexer van Tinius Olsen is één van de hoogtechnologische oplossingen die je in dit gamma vindt.

MP1200 tinius olsen1

Kennis van geavanceerde oplossingen voor onderzoek van polymeren.

Het Benelux Scientific team geeft je graag meer uitleg over de beschikbare apparatuur en mogelijkheden voor jouw bedrijf. Benieuwd naar onze oplossingen?

Gerelateerde berichten

Microscopie van kunststoffen met de Phenom ProX Desktop SEM

Snelle en nauwkeurige SEM defectenanalyse Of onderzoekers nu werken aan het uitvoeren van plastic defectenanalyse of het monitoren van microplastic verontreiniging, ze hebben een snelle en nauwkeurige manier nodig om hun monsters te analyseren. De Thermo Scientific Phenom ProX Desktop Scanning Electron Microscope (SEM) komt aan deze behoefte tegemoet en is een snel en flexibel [...]

De winter is voorbij! We kunnen onze zomerbanden er weer op zetten.

Voor veel mensen, vooral in landen met extreme weersomstandigheden, is het verplicht om twee sets banden te hebben, één voor de zomer en één voor de winter. Voor andere landen, zoals bijvoorbeeld Frankrijk, zijn nieuwe verordeningen, in werking getreden. Deze nieuwe wetten bevatten de regels voor de uitrusting van bepaalde voertuigen tijdens de winterperiode voor [...]

Salomon testimonial – LabEcon 600

Sinds zijn oprichting in 1947 is Salomon uitgegroeid tot een wereldleider in outdoor sportuitrusting. Het merk is vooral bekend om zijn hoogwaardige materialen voor bergsporten, zoals alpineskiën en langlaufen, snowboarden, wandelen en trailrunning. Salomon is gevestigd in Annecy, in het hart van de Franse Alpen, en is nu actief in meer dan 40 landen. Eind [...]

oktober 8, 2021