Trekbank nodig? Lees hier waarom een trekbank zo belangrijk is in de hedendaagse industrie

Een trekbank of drukbank is een testinstrument waarmee we trekproeven, druktesten, buigproeven en peel testen uitvoeren. De materialen waarop deze proeven worden uitgevoerd, zijn erg uiteenlopend en worden uitgevoerd in QC en productontwikkeling op grondstoffen en eindproducten in bijvoorbeeld de metaal-, kunststoffen-, textiel- en verpakkingsindustrie. 

Bij trekproeven meten we doorgaans 2 parameters; de verplaatsing  en de nodige  kracht om een materiaal die verplaatsing te laten ondergaan. De software van de trekbank voert daarbij alle gewenste berekeningen uit zoals de bepaling van de treksterkte of de vervorming. 

In combinatie met de afmetingen (lengte, doorsnede…) van het monster worden uiteindelijk de spanning en het percentage rek of vervorming berekend.

Wist je dat Benelux Scientific al ruim 20 jaar alle soorten trekbanken installeert en onderhoudt?

Soorten trekbanken

De ene trekbank is de andere niet. De belangrijkste types zijn:  

Trekbank

Accessoires en opties

Er bestaat  een ruim aanbod aan uitwisselbare krachtcellen en extensometers om een trekbank mee uit te rusten. Daarnaast zijn er eveneens klimaatkamers, software en klemsystemen om te werken conform aan de gangbare industriële ISO, ASTM en DIN normen.

Trekbank aanschaffen

Ga voor de aanschaf van de juiste trekbank niet over één nacht ijs. Onze specialisten hebben jaren ervaring in het bepalen van de ideale configuratie. We overlopen graag samen je noden en wensen.

Nog niet helemaal duidelijk wat je exact nodig hebt?

We hebben testopstellingen voor ieder budget. Kom dus zeker een kijkje nemen Contacteer onze specialisten en ontdek de mogelijkheden.

Serviceteam

Benelux Scientific beschikt over een  bekwaam serviceteam dat onze klanten op elk vlak ondersteunt:

  • Installatie 
  • Kalibratie
  • Herstellingen
  • Onderhoud
  • Opleidingen
  • Software training

Wat met uw oude trekbank

Bent u op zoek naar een nieuwe trekbank? Is uw oude trekbank echt wel aan vervanging toe? 

Bespreek dit zeker eens met een van onze experts. We kunnen opstellingen voor elk budget uitwerken, inclusief eventuele overname van uw oude trekbank.

Bovendien leveren we ook de monstervoorbereidingsapparatuur.

Meer weten?

Wens je al meteen je toepassing te bespreken met onze specialisten? Super! Contacteer ons snel! We werken graag een voorstel op maat uit.

Gerelateerde berichten

Smelt jij ook voor gesmolten polymeren en composieten?

Polymeren en composieten zijn een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven, en vinden hun weg naar meer en meer nieuwe toepassingen. Opmerkelijk is de opmars van composieten in de bouwsector en polymeren in 3D-printing. Ook gerecycleerde materialen maken een steeds groter deel uit van de beschikbare grondstoffen. Voldoende redenen om de toepasbaarheid en optimalisatie van [...]

Bedrijven zetten in op recyclage van plastic tot brandstof

Het is een gekend fenomeen. Miljoenen tonnen aan plastics komen aan het einde van hun levenscyclus, en slechts een klein percentage wordt gerecycleerd. Meer en meer bedrijven wensen hier een einde aan te maken en komen op de proppen met het geniale idee om via recyclage van plastic om te zetten naar brandstoffen of nieuwe [...]

Het belang van reologie bij het produceren van plastics

De zomer komt eraan, de school is uit en de festivals komen eraan. En jawel op ieder festival “produceren” we een massa plastic. Het is een licht en duurzaam materiaal, het breekt niet snel af en houdt bijvoorbeeld voedsel langer houdbaar. Het is dan ook geen wonder dat plastics zo massaal gebruikt worden. Het succes [...]