Trekbank nodig? Lees hier waarom een trekbank zo belangrijk is in de hedendaagse industrie

Een trekbank of drukbank is een testinstrument waarmee we trekproeven, druktesten, buigproeven en peel testen uitvoeren. De materialen waarop deze proeven worden uitgevoerd, zijn erg uiteenlopend en worden uitgevoerd in QC en productontwikkeling op grondstoffen en eindproducten in bijvoorbeeld de metaal-, kunststoffen-, textiel- en verpakkingsindustrie. 

Bij trekproeven meten we doorgaans 2 parameters; de verplaatsing  en de nodige  kracht om een materiaal die verplaatsing te laten ondergaan. De software van de trekbank voert daarbij alle gewenste berekeningen uit zoals de bepaling van de treksterkte of de vervorming. 

In combinatie met de afmetingen (lengte, doorsnede…) van het monster worden uiteindelijk de spanning en het percentage rek of vervorming berekend.

Wist je dat Benelux Scientific al ruim 20 jaar alle soorten trekbanken installeert en onderhoudt?

Soorten trekbanken

De ene trekbank is de andere niet. De belangrijkste types zijn:  

Trekbank

Accessoires en opties

Er bestaat  een ruim aanbod aan uitwisselbare krachtcellen en extensometers om een trekbank mee uit te rusten. Daarnaast zijn er eveneens klimaatkamers, software en klemsystemen om te werken conform aan de gangbare industriële ISO, ASTM en DIN normen.

Trekbank aanschaffen

Ga voor de aanschaf van de juiste trekbank niet over één nacht ijs. Onze specialisten hebben jaren ervaring in het bepalen van de ideale configuratie. We overlopen graag samen je noden en wensen.

Nog niet helemaal duidelijk wat je exact nodig hebt?

We hebben testopstellingen voor ieder budget. Kom dus zeker een kijkje nemen Contacteer onze specialisten en ontdek de mogelijkheden.

Serviceteam

Benelux Scientific beschikt over een  bekwaam serviceteam dat onze klanten op elk vlak ondersteunt:

  • Installatie 
  • Kalibratie
  • Herstellingen
  • Onderhoud
  • Opleidingen
  • Software training

Wat met uw oude trekbank

Bent u op zoek naar een nieuwe trekbank? Is uw oude trekbank echt wel aan vervanging toe? 

Bespreek dit zeker eens met een van onze experts. We kunnen opstellingen voor elk budget uitwerken, inclusief eventuele overname van uw oude trekbank.

Bovendien leveren we ook de monstervoorbereidingsapparatuur.

Meer weten?

Wens je al meteen je toepassing te bespreken met onze specialisten? Super! Contacteer ons snel! We werken graag een voorstel op maat uit.

Gerelateerde berichten

Microscopie van kunststoffen met de Phenom ProX Desktop SEM

Snelle en nauwkeurige SEM defectenanalyse Of onderzoekers nu werken aan het uitvoeren van plastic defectenanalyse of het monitoren van microplastic verontreiniging, ze hebben een snelle en nauwkeurige manier nodig om hun monsters te analyseren. De Thermo Scientific Phenom ProX Desktop Scanning Electron Microscope (SEM) komt aan deze behoefte tegemoet en is een snel en flexibel [...]

De winter is voorbij! We kunnen onze zomerbanden er weer op zetten.

Voor veel mensen, vooral in landen met extreme weersomstandigheden, is het verplicht om twee sets banden te hebben, één voor de zomer en één voor de winter. Voor andere landen, zoals bijvoorbeeld Frankrijk, zijn nieuwe verordeningen, in werking getreden. Deze nieuwe wetten bevatten de regels voor de uitrusting van bepaalde voertuigen tijdens de winterperiode voor [...]

Salomon testimonial – LabEcon 600

Sinds zijn oprichting in 1947 is Salomon uitgegroeid tot een wereldleider in outdoor sportuitrusting. Het merk is vooral bekend om zijn hoogwaardige materialen voor bergsporten, zoals alpineskiën en langlaufen, snowboarden, wandelen en trailrunning. Salomon is gevestigd in Annecy, in het hart van de Franse Alpen, en is nu actief in meer dan 40 landen. Eind [...]

november 15, 2021